För att mixa upplevelserna en aning valde vi att stanna en natt i Port Barton, en plats vi kom att gilla skarpt. Staden är liten, strandstråket fyllt av hängmattor och coola matställen. 

Vårt huvudstopp var på Happy Bar på stranden. Här stannade vi till två gånger under loppet av ett dygn. Härlig atmosfär, 50 PHP (10kr) för en kall öl, en rom & cola och lite jordnötter, fötterna i sanden, duktig trubadur mot kvällningen och massa valpar som sprang runt och charmade turister. Toppbetyg. 

När vi utforskade byn och souvenirshoppade passade vi på att dricka lyxigt italienskt kaffe på Milano Café. Två italienare som vi förmodar älskade platsen så mycket att de flyttade hit och gjorde det till sitt kall att erbjuda alla besökare kvalitetskaffe. Och de verkar inte vara ensamma om att älska Port Barton så mycket. På flera ställen såg vi västerlänningar arbeta med att måla nyuppförda hus och komplettera byns utbud med moderna affärsidéer. Med åren kommer nog Port Barton bara att bli bättre.

Vi hade förresten förberett oss på att det varken skulle finnas ATM eller ström på dagtid i Port Barton. Det stämde inte, vilket är ytterligare tecken på att byn är i en pågående fas att anpassas för att ta emot fler turister.

(null)
Shoppingstråket, Port Barton

(null)
Lokal konst, Port Barton

(null)
Stranden, Port Barton

(null)
San Miguel Light, Rom&Cola, en skål med jordnötter och denna utsikt - 50 pesos (10kr), Happy Bar, Port Barton

(null)
I övrigt mysig atmosfär på Happy Bar, Port Barton

(null)
Lugn kaffestund innan avfärd mot Puerto Princesa, Port Barton

2 kommentarer

Bengt-Åke

06 Jan 2020 20:00

Kul att läsa som vanligt. Önskar man kunde se mer hur det ser ut.
Har du någon trevlig bild?

Svar: Vi har haft vansinnigt dåligt wi-fi under hela resan men nu ligger jag faktiskt vid poolen på vårt sista hotell och försöker få upp ett par bilder iallafall! Om inte annat får jag ladda upp bilder när vi är hemma igen :)
Caitlin Bengtsson

Bengt-Åke

09 Jan 2020 20:08

Superfint! Jag blir lite avundsjuk.

Kommentera

Publiceras ej