Dagen börjar med en välgörande frukost. Jag hade i förväg tänkt ut ett enkelt men lite lyxigt frukostupplägg då serveringen på ön inte öppnar förrän nästa vecka (då högsäsongen drar igång). Vi får varsin deciliter havregryn som ”grötar till sig” direkt i skålen efter att vi fyllt på med kokande vatten. Ytterligare smak får den av socker, kanel, färsk banan, torkade jordgubbar och lite vaniljproteindryck. Som extra utfyllnad har vi knäckebröd med baconost på tub. Vääldigt enkelt sätt att skapa en bra start på dagen. Dessutom tål det ju att förvaras utanför kylen i de flesta väder vilket är smidigt!

Vid 10-tiden, efter att vi marinerat oss själva i solkräm, beger vi oss ut från stranden vid Gällnö-Bar med varsin kajak. 450kr per person och dag kändes först lite saftigt (men inte oväntat i Sverige). Hyran skulle dock visa sig vara värd varenda krona.

Efter en stunds paddling stannar vi till på västsidan av Hägerön. Det är en öde strand där vi njuter av sol, bad, utsikt, lugn, vackra buskrosor och några medhavda snacks. En timme senare paddlar vi vidare till en annan avskild strand på Karklö där vi äter lunch, badar och sen sover en stund i skuggan.

Påvägen tillbaka plockar vi upp en matkasse utanför Gällnö handelsbod. Öborna väljer att lita på människor, vilket märks på många olika sätt. Eftersom vi inte skulle hinna dit förrän efter stängningstid ringde vi och bad dem ställa ut några varor till oss, vilket de gärna fixade i utbyte mot en Swish. Värden på vårt lilla Hotel/Hostel vill inte heller veta exakt när och hur vi lånar cyklar och annan utrustning, det räcker att vi vet så kan vi betala för det vi använt när vi checkar ut. Måste säga att det adderar till en positiv upplevelse här att känna sig betrodd.

Till kvällsmat ordnade vi sallad och chark, följt av pannkakor med jordgubbssylt. För andra dagen i rad nu har vi löst frukost, lunch och middag på egen hand. Funkar faktiskt alldeles utmärkt!

Nu ska vi släcka lampan och krypa till kojs i vårt härliga Frans August-rum! Godnatt!

 Första paddeltagen, nära Gällnö, Stockholms skärgård
 
Gällnö från vattnet (tror jag)
 
Strand på västra Hägerön, efter att Jacob räddar båda mina flippflopps och kajakerna från svallvågorna från en stor Cinderellabåt, Hägerön, Stockholms skärgård
 
Jag fick en blomma av Jacob som en försoningsgest för att ha skvätt vatten på mig, Hägerön, Stockholms skärgård
 
Paddelturen fortsätter, Stockholms skärgård

Vårt andra tillhåll, perfekt plats i vattnet där jag bara behövde bli lagom blöt :-D Karklö, Stockholms skärgård 

Stockholms skärgård
 
Middag, Gällnö Hostels vardagsrum, Stockhlms skärgård
 
Medhavda kryddor i supersmidiga förpackningar! Travelhack!
 

 

Kommentera

Publiceras ej