13-15 april 2015
 
I detta nu befinner jag mig på Red Rock Café, ett coffice (modenamn på ett café med bra wifi) mitt i Mountain View, Silicon Valley! För er som missat detta är jag, tillsammans med min uppsatspartner Jacob Carlsson, med i ett forskarlag vid Lunds universitet som heter Sustainable Society. Det är alltså på uppdrag av denna forskargrupp vi har rest hit för att intervjua företag om deras hållbarhet- och energibesparingsstrategier. Jag vll så gärna berätta vilka företag som är med i studien, eftersom de är så fruktansvärt coola (ett av dem har till exempel en omsättning på nästan 40 miljarder dollar). Men i nuläget vet vi inte om det kommer att behöva vara hemligt eller ej, så jag får hålla inne med den informationen ett litet slag till! 
 
Kalifornien är som man kan vänta sig! Breda vägar, stora bilar, enplansvillor, palmer, blommor längs vägarna, bleka färger, +20 grader varmt och fettig mat. Även motellet vi bor på ser ut som att de är hämtat från vilken klassisk amerikansk film som helst - två våningar, med egen ytteringång till alla rummen och en stor omringande bilparkering. Under de första 24 timmarna lyckades vi också klämma vars tre hamburgare, milkshakes, pommes, ginger ale, dr pepper, italian soda och en del annat onyttigt (till och med frukosten här består av typ muffins och donuts). Så när jag väl återvänder till Sverige finns där gott om både motivation och anledning till att påbörja vårens beach-2015-gym-schema. 
 
I övrigt kan jag inte säga annat än att Silicon Valley är sjukt coolt! Idag tog vi till exempel en liten paus i uppsatsarbetet och åkte på utflykt till Google's campus/headquarters. Mijön där är nästan omöjlig att beskriva. Det är vackert, avslappnat, inspirerande, friskt, och modernt, allt på samma gång! Det är med andra ord ganska stor skillnad jämfört med lilla Lund hemma i Sverige! 
 
 
Kastrup flygplats, Köpenhamn, Danmark
 
Vårt motell Caravelle Inn & Suites, San Jose, California
 
Lunch i solen på en indisk restaurang, Downtown Mountain View, California
 
Mycket spännande! Vi åt buffé och hade som mål att smaka allt där var, vilket inte var lite! Till detta drack jag lite konstig, indisk dricka, först någon saltvatten/yoghurt som syns på bilden, sen en Chai-te. Helt okej, men framförallt för upplevelsen skull! Downtown Mountain View, California
 
Vårt coffice, Red Rock Coffee, Downtown Mountain View, California
 
Hyrbilen! För övrigt - är man under 25 år gammal är det sjuuukt struligt att hyra bil i USA. De stora biluthyrningsfirmorna tar ut en speciell avgift på nästan $30 per dag bara för att man är ung! Med denna avgift inräknad funkade inte vår budget, så vi fick lägga en förmiddag på att ringa runt till lokala biluthyrare istället och pruta. Kan säga att jag är ganska nöjd med mig själv, då jag lyckades förhandla bort HELA avgiften! Downtown, Mountain View, California
 
Googleplex, Mountain View, California
 
Googleplex, Mountain View, California
 
Jacob bland sina androids, Googleplex, Mountain View, California
 
Och jag, såklart! Googleplex, Mountain View, California
 
Selfie! Googleplex, Mountain View, California