Idag har vi varit på dagsvandring. Vi har promenerat, badat, promenerat, badat och sen promenerat lite till. Dagen gör sig nog bäst i bilder, men jag ska göra ett tappert försök att iallafall beskriva rutten.

Vi lämnade vårt vandrarhem Utsikten på morgonen och tog igen sikte på Ragnars Kiosk. Därifrån gick vi vidare västerut på Idholmen. Nere vid vattnet i skogen fanns en roddbåt, med vilken vi tog oss över till Kålgårdsöns naturreservat. Vi var tvungna att återlämna roddbåten på sin rätta plats på Idholmen, och fick hjälp av ytterligare en roddbåt som fanns på Kålgårdsön. Tja, lite svårt att förklara, men vi lyckades iallafall efter en hel del rodd ha återställt allt i sin forna form och samtidigt tagit oss vidare i vandringen i naturreservatet.

Vi hade totalt tre rastplatser och badade varje gång (iallafall Jacob, jag badade på två av tre). Vi hade sån flyt med vädret, 27 grader och lite skyigt. Perfekt för dagsvandring.

Vid 18-tiden var vi framme vid Ingmarsö Gästhamn efter att ha vandrat ca 1 mil (ej inkluderat roddturerna). Där satt det fint med burgare och rödvin som avslutning på dagen, innan vi hoppade på Waxholmsfärjan tillbaka mot Finnhamn.

Kommentera

Publiceras ej