Klockan 06.59 vaknade jag, en minut innan alarmet ringde. Efter en frukttallrik, buffaloyoghurt, honung och äggtoast är jag redo för solstolen. Och där ligger jag under hela förmiddagen. Jag pratar med min nyvunna vän australiensaren och bläddrar i böcker, en politisk varulvsroman varvat med Lonely Planet Sri Lanka. 
 
Vid lunchtid kommer en servitör och berättar att min pojkvän anlänt. Vit och väldigt lycklig. Vi njuter i solen, äter lunch, promenerar längs strandkanten och badar i havet. Sanden är verkligen bättre i närheten av vårt hotell (närmre Narigama beach) än den är närmre centrala Hikkaduwa.
 
På kvällen har vi bokat ett bord på Bookworm, en restaurang på ovanvåningen av en bokaffär. Enligt Lonely Planet serverar de stans bästa curry. Vi får ett bord utomhus på ovanvåningen och snart börjar de komma in med ris och olika sorters röror och currys - utan att vi varken tittat i en meny eller pratat med dem. Allt som serverades var vegetariskt: kikärtsröra, söt auberginecurry, karamelliserad lök, potatis i gul curry, stekt lök och potatis, stark kronärtskocka serverat med papadam och brunt ris. Därefter drack vi deras hemmagjorda limeté. Stället kändes verkligen lokalt, ingenting i stället syftade till att öka mysfaktorn. Belysningen var väldigt vit, inga ljus eller bordsdekorationer, inga fancy möbler. Endast bänkar och ett tak av torkade palmblad. Detta gjorde dock det hela till ännu mer av en upplevelse - som såklart med rätta fokuserade på maten. 
 
Trots den utbredda turismen i Hikkaduwa gillar jag stället. Det är återigen väldigt vackert, människorna är vänliga, längs stranden ligger många härliga restauranger med blinkade lampor. Och amerikansk musik i högtalarna... Skulle jag spendera hela min Sri Lanka vistelse här? Absolut inte. Men en eller två nätter? Absolut!
 
Min såå mumsiga frukost (som vanligt... får snart sluta lägga ut bilder på dessa morgonmåltider), Sunbeach Hotel, Hikkaduwa
 
Lyckliga och exalterade över äventyret som väntar, Hikkaduwa
 
Vårt bord med alla curryrätterna, Bookworm, Hikkaduwa