Hur perfekt kan en dag vara innan det är dags att klura på om det egentligen är en dröm?

Morgonen inleddes med ett pass ”yoga with Adrianne” på en stenkulle med utsikt över havet. Även Jacob fick feeling och ville dokumentera, vilket kort sammanfattat resulterade i en massa foton på min rumpa. Det är inte lätt att ta snygga bilder på en downward-facing dog.

Frukosten tillreddes med hjälp av allt mums i det fullproppade köket. Två olika sorters bröd, lax, skinka, färskost, marmelader, kaffe, te för att nämna några. Fortsatt med fantastisk utsikt över vår lilla vik.

Med fulla magar tog vi till cyklarna och begav oss mot stranden i Saltvik, en av få pittoreska stränder på Möja. Vägen ner mot stranden var full av blåbärsbuskar, med små mörka läckerheter. Väl installerade på stranden med ett första, svalkande dopp avklarat insåg vi förfärat att öns Coop höll på att stänga. Så vi kastade oss i all hast iväg igen, och Jacob lyckades med nöd och näppe införskaffa proviant för kvällen.

Hemma vid tältet lastade vi in maten och tog sikte på vår alldeles egna, privata badklippa. Oj, vilken skärgårdsdröm det var att ligga där och sola, alldeles för oss själva, med småbåtar som passerade i vattnet framför oss.

Kvällen var också nära perfekt. Först en varm dusch i uteduschen, sen tillsnyggning i utebadrummet och sen full fart i uteköket följt av en välförtjänt middag, macarons och hallonpaj i solnedgången och lite eldning i tältets eldstad. Mm mm mm.

Kommentera

Publiceras ej