Dagen inleddes igen med yoga, en fulländad frukost och häng på uteplatsen innan det var dags att lämna vårt fina tält och istället checka in på Bergs STF-boende. Rummet var enkelt men det vägdes upp av de mysiga gemensamma utrymmena.

I sann äventyrsanda tog vi en lådcykel till hjälp när vi utforskade den östra sidan av Möja. På en grusväg som bolmade av damm kämpade Jacob med vår framfart. Pannan dröp av svett medan jag satt i framvagnen och spanade på alla hus. I Långvik fyllde vi på energitanken med kroppkakor och varsin Möja Blonde Ale, som faktiskt var otroligt god! Därefter återvände vi hem, bytte lådcykeln mot två vanliga cyklar och svängde ner till Les Poissonners (en fransksvensk fiskebod) och drack drinkar som uppladdning inför middagsbesöket på Wikströms Fisk. Där drack vi en frisk Sauvignon Verdeja och avnjöt dagsfärsk abborre, fångad av Rune, som vi fick berättat för oss var en pigg 80-åring som älskade att bege sig ut på vattnet och fiska.

Alla dessa små historier om det som finns på ön spelar en väldigt viktig roll i att bygga upp stämningen. Det gör att upplevelserna här känns genuina. Exempelvis Rune som fiskat i alla år, dottern och dotterdottern som tillagar maten, Bull-Johan och hans fru som startat bageriet för snart 100 år sedan som sedan ärvts eller köpts upp av andra familjer som drivit det vidare och så vidare. Alla dessa små historier förstärks av öns infrastruktur, kunde inte låta bli att lägga en del av de självklara gatunamnen på minnet; bagerivägen, värdshusvägen, konststigen och så vidare…

Kommentera

Publiceras ej