Då var vi iväg.

Från Stockholm C till Kungsträdgården med blåa linjen och sen en kort promenad - så uppenbaras Strandvägen med dess många båtar och kajplatser. Jacob hade förköpt första resan för att vi säkert skulle komma ut. Sommar och fint väder i Stockholm brukar innebära fullsatta skärgårdsfärjor och det är ju synd att hamna efter i planen direkt.

På färjan svalkar vinden i den gassande solen. Finns det ett utedäck är det nämligen där fröken Bengtsson håller till (om hon får bestämma).

En och en halv timme senare går vi i land på ön Gällnö dit många Stockholmare pga den korta resan också gör dagsutflykter. Det märks att vi har avsevärt mycket mer packning än alla andra.

Det krävs ingen vidare diskussion för att enas om att vi skulle börja med att bada! Vi fick tips om stranden vid Landsgrunderna nära Båtholmen där vi avnjuter Jacobs hemmagjorda kyckling-och halloumisallad innan vi hoppar i plurret. Första doppet känns iskallt, men det blir bättre med tiden. En värmedyrkare som jag vill gärna ha badvatten nära 30 grader, så runt 18 kan vara en ren pina. Men - det är totalt omöjligt att inte bada med en temperatur nära 30 grader i luften och inga moln.

Mot kvällningen köper vi glass och en folköl Mariestad i byns handelsbod innan vi checkar in på öns enda hotellrum. Rummet inger känslan av att ha möblerats av en botaniker på 1950-talet. Milda naturfärger, blomaffischer på väggarna och spännande gamla koffertar. Jag känner igen eken utanför fönstret på dess karaktäristiska bubbelblad och bofinken på sången som jag lärde mig under mina många pandemipromenader.

Här på ön finns bara en restaurang, men den öppnar först om en vecka när högsäsongen drar igång på riktigt. Vi har därför på förhand förberett frukostar och kvällsmat (vilket var en annan orsak till vår stora packning). Lugnet som detta skänker dagen är däremot helt otroligt! Vi har ingen tid att passa. Inga aktiviteter eller bordsbokningar. Det märks på oss. Vi båda njuter av att bara styras av våra egna mat och sovklockor. Jag sover på stranden, Jacob sover efter duschen, vi äter när vi blir hungriga.

Oerhört avslappad start. Men det är precis vad vi behöver <3

Eskil som denna dag tog oss ut till Stockholms skärgård från innerstan, Strandvägen, Stockholm
 
Soldecket är perfekt om man tål värmen, för utsikten vill man inte missa, Vaxholm, Stockholms skärgård
 
Framme! Gällnö, Stockholms skärgård
 
Framme :-D Gällnö, Stockholms skärgård
 
Jacob är belåten med sin hemmagjorda sallad, strand vid Landsgrunderna, Gällnö, Stockholms skärgård
 
Att jag badar fler gånger än jag kommer ihåg att räkna är ovanligt! Idag var det VARMT, strand vid Landsgrunderna, Gällnö, Stockholms skärgård
 
Sol och bad, strand vid Landsgrunderna, Gällnö, Stockholms skärgård

Strand vid Landsgrunderna, Gällnö, Stockholms skärgård

Vårt magiska hotellrum på Hotel Frans August, del av Gällnö vandrarhem, Gällnö, Stockholms skärgård 
 
Bara en av de många detaljerna som gör rummet underbart, Frans August, Gällnö, Stockholms skärgård

Misslyckad utomhusmiddag, avbruten av tusen hungriga skärgårdsmygg... Gällnö, Stockholms Skärgård
 
Vi fick istället njuta av vandrarhemmets idylliska vardagsrum i solnedgången, Gällnö vandrarhem, Stockholms skärgård
 

Kommentera

Publiceras ej