Sista dagen på 2019 spenderade Jacob och jag på Las Cabañas Beach. Dagen var tropisk! Vi åt lunch på en västerländsk strandrestaurang som verkligen lämpade sig för avkoppling. Bra service, god mat, bra priser, lagom populärt. Maremegmeg Beach Club. Därefter begav vi oss ut på en 10 min promenad upp för en kulle för att testa på El Nido Zipline som går mellan fastlandet och en liten ö precis utanför. Där for vi strax genom luften över vatten och sandbank! Kul - men för en som gjort ganska mycket annat var detta en rättså lugn åktur. Efteråt låg vi och solade i den vita sanden och avrundade efter några timmar med en riktigt bra massage. 
 
På nyårsaftonskvällen gick vi på en lyxig strandrestaurang och åt en förkomponerad trerättersmeny. Nu tänkte vi minsann festa till det! Garanterat den dyraste matnotan på hela resan - och smakmässigt en skrattretande besvikelse. Ett rejält magplask. Konstig förrätt på vattenmelon, kall köttbit utan sås till varmrätt och fjuttiga, karamelliserade bananer därefter. Det var så dåligt att jag och Jacob hade ganska roligt åt det hela. Vinet de serverade var iallafall gott! Så snabbt det lämpade sig tackade vi för oss, hittade ett annat ställe att busa till det på och avslutade med att titta på nyårsraketerna från vårt eget hotell, Double Gem. 
 
Efterföljande dag gav vi oss ut på Island Hopping (Tour B) - en väldigt populär aktivitet runt hela Palawan. Fokus var på snorkling och vackra stränder. Spontant var snorklingen bättre på de stopp vi hade med Buhay Isla. Det var dock fortfarande väldigt, väldigt fint! Av någon anledning kändes även vattnet lite kallare men det kan också varit för att det var svårt att torka mellan stoppen, framförallt under slutet av dagen. Det blåste så mycket att mängder vatten flög över båten varje gång den bröt en våg - vilket var varannan sekund. Vi och handdukarna vi använde som sköld var dyngsura. Men vind och kyla till trots hade vi en bra dag. 
 
På kvällen återvände vi till Los Cubanos och Maremegmeg Beach Club. Där satt vi och blev bubbliga av massa drinkar: espresso martini, mai tai, daquiri och italian stallion - för 200-300 PHP drinken (ca 40-60kr). Där spelades grym musik, ackompanjerat av vågorna från havet. Rekommenderar alla att komma hit. Om du är sann backpacker är detta möjligen för västerländskt för dig - men det kanske är bra med en paus från alla spännande upplevelser ibland?
 
Allt var sprudlande och fantastiskt - tills läggdags... Om det var fläsket eller kycklingen som serverades på båten vet jag inte, men jag var kass igen. Matförgiftning. Kroppen slog om till ett mekaniskt reningsverk och mitt arma sinne kröp ihop till en liten boll för att stänga ute den grymma verkligheten. Första halvan av natten var fruktansvärd. Under andra halvan, när reningsverket inte hade mer att processa, ersattes illamåendet med ett par timmars sömn. Vilket var tur, för kl 6 på morgonen skulle klockan ringa och kl 8 gick vår van till San Vicente. Ett tråkigt slut på en i övrigt fantastiskt bra vistelse i Corong Corong!
 
Taggad på Zipline, Las Cabañas Beach, Palawan 
 
Överfarten, , Las Cabañas Beach, Palawan 
 
Mer vacker natur, och försök till att fylla bilden med någon annan posé än ett leende, Las Cabañas Beach, Palawan 
 
Vår nyårsrestaurang, Corong Corong, Palawan 
 
Vår skrattretande förrätt. Tror faktiskt inte vi tog några bilder på resterande rätter, det var helt enkelt inte värt det! Roligt hade vi iallafall! Corong Corong, Palawan
 
Första sekunderna år 2020, Corong Corong, Palawan
 
En annan som också är lite trött såhär dagen efter nyårsafton! Måste här bara nämna min förundran över hur alla dessa hundar tar sig ut på de olika öarna. Oavsett hur liten eller hur övergiven en ö verkar så finns där alltid en hund, Snake Island, El Nido, Palawan
 
Island Hopping, El Nido, Palawan
 
Alla turbåtarna, Island Hopping, El Nido, Palawan
 
Jacob på äventyr, Island Hopping, El Nido, Palawan
 
På kvällen återvände vi till Las Cabañas Beach och Maremegmeg. Underbart!
 
 

Kommentera

Publiceras ej