Vi vaknar tidigt för att hinna med allting vi vill göra. Redan innan frukost smörjer vi oss noggrant med solkräm och gör resväskorna redo för avfärd. Med mat i magen ger vi oss sedan ut i den lilla viken utanför hotellet. Med oss har vi cyklop, snorklar och simfötter.
I fyrtiofem minuter utforskar vi vikens botten. Dessvärre är den rättså brun, vattnet är grumligt av sand och alger. Trots det är vi nöjda med vårt lilla äventyr. Vi såg en stor mussla, gulrandiga fiskar, sjögurkor och en svart sjöborre.
Efteråt promenerar vi tillbaka till restaurangen vi inte lyckades äta middag på igår. I dagsljus ser den dock inte lika mysig ut, så vi väljer istället restaurangen bredvid, The Cliff - Chef Akilla Kitchen, där små, blå bord kämpar mot palmer som platsen på klippavsatsen. Kocken tittar hela tiden ut från den lilla luckan in till köket och försäkrar sig om att vi har det bra. Han lagar supergod rotti med curry till Jacob och äggnudlar till mig.
Påvägen tillbaka svänger vi inom ett massageställe och får en nästan två timmar lång behandling. Först kropp- och huvudmassage med olika typer av oljor (jasmine och mintolja), därefter får vi ligga kvar avdomnade i en kvart och halvsova och därefter bjuds vi på ingefärsté. Massagen var precis lagom hård och det känns som träningsverk i musklerna efteråt.
Vi checkar ut och tar en tuk tuk till Mirissa Beach. I tuk tuken börjar vi känna oss mindre som turister och mer som erfarna backpackers - vi kan detta med tuk tuk nu. Väl framme blir stranden och vågorna vårt fokus. De är så stora och lockande och innan jag riktigt förstod vad som hände hade både jag och Jacob spenderat massa tid i vattnet på att bodysurfa. Därefter stod jag en timme i duschen för att gnugga sanden ur hårbotten.
Jacob hade tidigare läst att inte enbart curry, utan just curry med krabba, är en specialitet på Sri Lanka. När vårt val av restaurang visade sig servera detta var det en icke-fråga vad vi skulle äta för någonting. Jag kan dock inte säga att det var speciellt gott. Krabban hade kokats hel i curryn, vilket inte nödvändigtvis behöver vara dåligt. Men den var helt sönderkokt. Krabbköttet var som mos. Dessutom var det oerhört kladdigt. Tänk dig att äta bara äta krabba - det kräver minsann en hel del servetter. Dig dig sedan att äta krabba som simmar i sås...

Har det bra, Chef Akilla Kitchen, Weligama

Promenaden från vårt hotell till Mirissa Beach

Jacob påväg ner i vattnet. På denna bilden ser ju inte vågorna så himla farliga ut... Men lite längre bort i viken var de verkligen den. När en stor våg bröts precis intill en fanns det inget sett att hindra fallet och runtvirvlandet efteråt. Som om man befann sig i en tvättmaskin, Mirissa Beach

Vår crab curry, SALT, Mirissa Beach
Kommentera